Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

15. 05. 2023. 11:26 >> 14:26

CAREVIĆ U "LINKU"

"Božovića nije trebalo hapsiti dok se ne završi turistička sezona"

Bivši predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević kazao je da je za zemljište na Krimovici prošle godine platio 36 hiljada eura poreza. On je u emisiji "Link" rekao da dok ga jedni optužuju da je uzurpator, dok on državi plaća porez. Smatra da je razlaz u Demokratskom frontu logičan potez, a da predsjendika Opštine Budva Mila Božovića nije trebalo hapsiti dok se ne završi turistička sezona.

Govoreći o zemljištu na Krimovici, gdje je prema tvrdnjama MANS-a Carević uzurpirao državnu imovinu i nelegalno godinama gradio objekte, on kaže da niko nikada nije došao kod njega da provjeri papire i sazna istinu.

"Bilo je potrebno mene promovisati kao nekog uzurpatora sopstvene đedovine i lokaliteta gdje su moji preci 400 godina, da se znalo od austrougarskog katastra. Niko nije došao kod mene, da mu objasnim, da provjeri te papire, da vidi o čemu se tu radi, već se samo konstruisalo. Vidim da ni mediji nijesu provjeravali izjavu MANS-a koja je lažna, tendenciozna, koja ne predstavlja pravo stanje ni na terenu ni u pravnom smislu", kazao je on.

Istakao je da on zbog višedecenijskog nerada državnih institucija trpi godinama i ne može dobiti što mu zakonom pripada.

"Mi radimo, to je projekat na koji sam posebno ponosan. Pokazni projekat kako Crna Gora treba da valorizuje svoju teritoriju. Ja se nadam da će nakon promjene vlasti doći ljudi koji će se baviti činjenicama. Jer samo je Specijalno tužilaštvo do sada došlo da provjeri papire i odbacilo je te navode kao neosnovane", kazao je Carević.

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru 30. avgusta ove godine podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv Marka Bata Carevića, a sudski proces je u toku. 

Carević navode MANS-a, kako je rekao, doživljava kao reklamu.

"Jer zbog njih nema ko nije čuo za taj projekat u bivšoj Jugoslaviji i ko god dođe tamo ima jednu percepciju i kada prati medije shvati da je to laž. Zato se nijesam nikada trudio da to demantujem zbog ovakve popularizacije projekta. Jer iako je to negativna kampanja koja se sprovodila, za mene je to bila pozitivna. Da sam plaćao, tu reklamu morao bih milionima plaćati, ovako sam je dobio džabe, jer sam siguran u to da je istina nepobjediva i da će doći na vidjelo", kazao je on.

Tvrdi da uredno plaća porez na imovinu za koju je optužen da je uzurpirao.

"Ja sam prošle godine platio 36 hiljada eura poreza državi. Do sada 76 hiljada poreza sam platio na imovinu i objekte za koju me ovi optužuju da je uzurpiram. Ovi me optužuju da sam uzurpator, a država mi naplaćuje porez. Ja ćutim, Ministarstvo se ne bavi svojim poslom. Ja sam zato tužio državu", kazao je on.

Istakao je da država u istoriji nije ništa prihodovala sa tog lokaliteta.

Carević je kazao da su on i njegova porodica za 10 godina prijavili 117 miliona eura prometa.

Kazao je da cistijernama donosi vodu na Krimovicu, a da hranu nabavlja iz Vojvodine.

Smatra da Božovića nije trebalo hapsiti pred turističku sezonu.

"Cijeneći da je Budva jako važan grad za državu i da je sezona počela, a da se Božović optužen za nešto što se puno ranije dešavalo, možda je trebalo sačekati još nekoliko mjeseci poslije turističke sezone, ipak će se to odraziti jer Budva nema potpredsjednika", kazao je on.

Kaže da je veći interes bio sačivati turističku sezonu.

"Gospodin Božović nije neko ko bi pobjegao i ko se ne bi odazvao na pozive nadležnih organa", rekao je on.

Smatra da je bilo potrebno postaviti potpredsjednike opštine koji bi radili u interesu grada.

Carević smatra da je puno ranije trebalo da dođe do razlaza u Demokratskom frontu.

"Ipak treba svako da se izmjeri samostalno, pa da kasnije ulazi u koalicije. Ne vidim tu ništa loše. To će dati određeni boljitak", rekao je Carević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније