Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

01. 06. 2023. 18:02 >> 18:04
1

KOMENTAR ADVOKATA

Kavarić: Savjet RTCG sproveo presude Osnovnog i Višeg suda

Advokat Dalibor Kavarić rekao je da su presude Osnovnog i Višeg suda kojima se oglašava kao nezakonit izbor Borisa Raonića za generalnog direktora RTCG izvršene, jer je Savjet RTCG u izvršenju navedenih presuda donio odluku o poništenju svoje ranije odluke iz 2021. godine, kada je Raonić izabran prvi put. Kavarić je to rekao nakon što je Savjet RTCG danas ponovo većinom glasova izabrao Raonića za generalnog direktora Javnog servisa.

"Predmetna presuda Osnovnog i Višeg suda su izvršene, i po njima je postupljeno, time što je Savjet RTCG u izvršenju navedenih presuda donio odluku o poništenju svoje ranije odluke iz 2021. godine, koja je ovdje bila predmet sudskog postupka. Sudovi su odlučivali u granicama postavljenog tužbenog zahtjeva, poništili raniju odluku Savjeta i naložili Savjetu da donese novu, odnosno da poništi svoju raniju odluku, što je Savjet i učinio, čime je sproveo odluke sudova, onako kako ih je protumačio i kako one glase", kazao je Kavarić.

Takođe, navodi, u obrazloženju prvostepene presude sud je u dijelu pojašnjenja pravnog interesa tužioca stavio u izgled tuženom dvije opcije kako bi se predmetna stvar mogla okončati, ne namećući imperativno nijednu od tih mogućnosti.

"Posebno treba imati u vidu da ni ova, današnja odluka Savjeta RTCG, nije konačna niti pravosnažna, već je podložna sudskoj provjeri shodno pravnoj pouci iz iste i u roku koji je u njoj naveden", podvukao je Kavarić. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније