Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Капа, ТВЦГ

24. 06. 2023. 19:55 >> 20:02
2

DVA JUBILEJA

U Šipčaniku proslavljeno 60 godina "Plantaža" i 30 vranca "Pro corde"

U vinskom podrumu Šipčanik danas je bila gužva povodom dva jubileja - 60 godina postojanja i 30 godina vranca "Pro corde". Kompanija "Plantaže" organizovala je ljetnji eno-gastro festival, a posjetioci su uživali u bogatom izboru vina i nacionalne hrane.

Vinski podrum Šipčanik otvorio je danas vrata za sve posjetioce. Tako su, uz note domaćih bendova, gosti uživali u degustaciji vina, ali i ukusnim zalogajima iz crnogorske kuhinje.

I dok su se, između ostalog, jedni slikali uz čašicu vina, drugi su se takmičili u pravljenju koktela. Svaki izlagač je, u vinski podrum Šipčanik donio nešto novo i kreativno.

"Mislim da je ovo predivna prilika za promociju našeg biznisa, jer su ovakvi ambijenti nešto što ciljamo u toku ljetnjih dana, koktele koje radimo sa plantažinim proizvodima. Koristimo rakiju, medun, vino", rekao je jedan od izlagača.

A na ljetnjem eno-gastro festivalu proslavlja se 60 godina postojanja kompanije "Plantaže" i 30 godina Vranca "Pro Corde". Tako je ta kompanija, s lokalnom turističkom organizacijom, predstavila svoje, ali i turističke potencijale Crne Gore.

"U saradnji s turističkom organizacijom da radimo na promociji Crne Gore kao turističke vinske destinacije, male zemlje velikih vina", kazala je Marija Gašović ispred "Plantaža".

Nina Pajović iz TO Podgorica istakla je da skreću pažnju na potencijal gastro poude regiona, kao važan segment ponude grada.

"To je i motiv turistima da posjete Podgoricu", kazala je Pajović.

Leonora Davidović iz TO Tuzi kaže da možemo da napravimo sjajan turistički proizvod na čitavom području koje će uključivati ne samo vinograd već i Skadarsko jezero.

U okviru manifestacije, posjetioci su mogli i da se provozaju kroz najveći vinograd u jednom kompleksu u Evropi i pogledaju gdje nastaje poznati crnogorski brend.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније