Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

28. 06. 2023. 07:20 >> 10:29
1

DARKO BURIĆ

Počela žetva pšenice i ječma u Danilovgradu

Žetva pšenice, ječma i raža počela je zvanično juče u Danilovgradu.

Sekretar sekretarijata za poljoprivredu Darko Burić kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG da će za poljoprivredne proizvođače u Danmilovgradu žetva biti besplatna, a troškove će snositi lokalna samouprava. 

"Svi koji proizvode strna žita mogu da se orijave Sekretarijatu i usluga će im biti obavljena besplatno", dodao je on.  

Za te potrebe lokalna uprava angažovala je tri kombajna. Očekuju da će, ako ih posluži vrijeme, žetva biti obavljena od sedam do 10 dana. 

"Nijesmo baš zadovoljni sa prinosima ove godine. Godina nije bila povoljna za prinos strnih žita. Strnih žita u Danilovgradu ima oko 100 hektara. To nije baš dovoljno, ali se nadam da će se broj povećavati jer uveliko planiramo da Bjelopavlićkoj ravnici vratimo titulu žitnice Crne Gore", zaključio je Burić. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније