Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

15. 12. 2023. 16:34 >> 16:46
2
Čitaj mi:

VLADA ODLUČILA

Popis će trajati do 28. decembra

Trajanje popisa staovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori produženo je za 10 dana, odnosno do 28. decembra, odlučila je Vlada na telefonskoj sjednici.

Vlada je na današnjoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o utvrđivanju perioda sprovođenja popisa stanovništva, domaćinstava i stanova i referentnog momenta popisa.

Dokumentom je popis produžen za 10 dana odnosno do 28. decembra.

Vlada je donijela i Odluku o izmjenama Odluke o visini i rasporedu sredstava popisnim komisijama za finansiranje popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u 2023. godini. Tom odlukama naknada članovima komisija je sa 100 eura uvećana na 200 eura.

Formirane nove Uprave

Vlada je donijela izmjene Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, kojom je Uprava prihoda i carina razdvojena na Upravu prihoda i Upravu carina, dok je Uprava za katastar i državnu imovinu podijeljena na Upravu za nekretnine i Upravu za državnu imovinu.

Na sjednici je utvrđen i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o priznavanju profesionalnih kvalifikacija medicinskih sestara opšte njege, doktora veterinarske medicine, farmaceuta i babica u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније