Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

01. 01. 2024. 14:23 >> 14:23

NOVOGODIŠNJA NOĆ UGLAVNOM MIRNA

U Hitnu najviše zbog alkohola, bilo i povreda od pirotehnike

U posljednja 24 sata u jedinicama Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore obavljeno je 757 ambulantnih pregleda, 160 kućnih posjeta i 47 transporta.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore novogodišnja noć ulgavnom je protekla mirno.

„Hitnu pomoć najčešće su tražili pacijenti sa tegobama poput bolova u grudima, povišenim krvnih pritiskom, povišenom temperaturom, simptomima gripa, povreda, nasilja“, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Kako su saopštili medicinski timovi koji su obezbjeđivali dočeke Nove godine u crnogorskim gradovima imali su najviše pacijenata koji su tražili pomoć zbog konzumiranja pretjerane količine alkohola.

„Kada su u pitanju povrede usljed korišćenja pirotehničkih sredstava, hitna pomoć na Cetinju imala je intervenciju: pacijent 2003. godište javio se usljed povrede oka uzrokovane upotrebom vatrometa, dok je hitna pomoć u Budvi imala pacijenta srednjih godina sa povredom usljed korišćenja pirotehničkih sredstava“, navodi se u saopštenju Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније