Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

06. 01. 2024. 23:02 >> 23:22
Čitaj mi:

TRAŽE REKCIJE

Albanske partije osudile napad, ambasada prati slučaj

Demokratska unija Albanaca (DUA) navela je da je albanske državljane danas u Herceg Novom napalo osam osoba koje su bile obučene u vojne uniforme. Albanska ambasada u Podgorici objavila je da prati slučaj, i da očekuju adekvatnu reakciju crnogorskih institucija.

Da su napadnuti, kažu u DUA, albanski državljani pojasnili su na snimku koji je objavljen na Fejsbuku.

"Demokratska unija Albanaca hitno poziva nadležne organe, kao i premijera Milojka Spajića i ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da preduzmu odgovarajuće mjere kako bi se rasvijetlila situacija nedopustivog ponašanja koja se desila danas oko 13.30 časova prema ova tri albanska državljanina", piše u reagovanju.

Ističu da žele da znaju uzrok ovakvog ponašanja prema albanskim državljanima.

"Želimo da znamo šta je uzrok ovakvog ponašanja prema albanskim državljanima, gdje na snimku objašnjavaju da su bili maltretirani od osam osoba obučenih u vojne uniforme", zaključili su u saopštenju.

Nova demokratska snaga Forca i Albanska alijansa osudile su napad.

"Osim što najoštrije osuđuju ovaj čin nasilja, traže da se ovaj slučaj istraži, a krivci privedu pravdi kako se ovakvi slučajevi ne bi ponovili. Inicijalni koraci Uprave policije i organa su ohrabrujući. Svakako, ovaj čin mržnje i huliganizma nad Albancima kao što smo i mi na Badnji dan smatramo neprihvatljivim i zbog toga tražimo fokusiran i iskren angažman istražnih i pravosudnih organa. Član Predsjedništva Force advokat Besmir Murati je sa oštećenima Albancima i pomaže im pred istražnim organima u Herceg Novom", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније