Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

24. 01. 2024. 15:40 >> 15:40
Čitaj mi:

VUKIĆEVIĆ I ROJŠ

Važna uloga mladih u evropeizaciji društva, podrška Njemačke

Uloga mladih u Crnoj Gori jako je bitna u demokratizaciji, evropeizaciji i razvoju društva, a ambasada Njemačke je spremna da bude podrška mladima na tom putu, saopštio je zamjenik ambasador Ralf Rojš na sastanju sa predsjednikom Mreže za omladinski aktivizam Crne Gore (MOACG) Davidom Vukićevićem.

Dvosatni sastanak, čiji je Vukićević bio domaćin,  je bio prilika za sadržajnu razmjenu mišljenja o trenutnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori,  a predsjednik MOACG je upoznao zamjenika ambasadora sa položajem i izazovima sa kojima se susrijeću mladi.

“Rojš je pohvalio djelovanje i rezultate MOACG, naglasivši važnu ulogu mladih u demokratizaciji, evropeizaciji i razvoju društva, kao i spremnost Ambasade Savezne Republike Njemačke da bude podrška mladima na tom putu”, navodi se u saopštenju.

Vukićević je istakao značaj razvoja kritičkog mišljenja i uključivanje mladih u procese donošenja odluka, na čemu, kako je rekao, Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore posvećeno radi.

“Vukićević je zahvalio na spremnosti za unaprjeđenje saradnje i obimu bibliografije o pojedinostima Njemačke, koju su predstavnici ambasade poklonili MOACG”, navodi se u saopštenju. 

Sastanku su prisustvovali i predstavnica Ambasade Andrijana Đonović, rukovoditeljka Kancelarije za razvoj MOACG Sofija Kirsanov, rukovoditeljka Organizacionog odjeljenja MOACG Marija Boljević i predstavnica Kabineta predsjednika MOACG Ivona Đokmarković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније