Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 02. 2024. 12:28 >> 12:47
2

LAKUŠIĆ

"Martinovićeva odluka oko Montenegro petrola promišljena i odvažna"

Odluka ministra Vladimira Martinovića da odbije žalbu na rješenje Agencije za životnu sredinu, koju je uložila građevinska firma Montenegro petrol koja je vršila eksploataciju šljunka i pijeska u zoni sanitarne zaštite izvorišta Bolje sestre je odvažna i promišljena.

To smatra predsjednik odbora direktora regionalnog vodovoda Zoran Lakušić. 

"Slobodno možemo reći to je jedna od istorijskih za Regionalni vodovod. To je satisfakcija za dugogodišnju borbu Regionalnog vodovoda da dokaže da je eksploatacija šljunka i pijeska direktni uzročnik pada izdašnosti izvorišta Bolje sestre koje snabdijeva vodom Crnogorsko primorje, čime je nanijeta nenadoknadiva šteta ne samo Regionalnom vodovodu već i Crnogorskom primorju, odnosno Crnoj Gori", dodao je Lakušić. 

Regionalni vodovod je godinama zahtijevao da se zabrani eksploatacija šljunka i pijeska u zonama sanitarne zaštite jer utiče na smanjene izdašnosti izvorišta Bolje sestre, čime se direktno utiče na mogućnost urednog snabdijevanja vodom Crnogorskog primorja.

"Brojne naučne analize i studije koje su rađene u organizaciji Regionalnog vodovoda nedvosmisleno su potvrdili navedenu tvrdnju.  Nažalost, svi u Crnoj Gori vide direktnu povezanost eksploatacije pijeska i šljunka i pada izdašnosti izvorišta Bolje sestre osim Stručni tim za davanje mišljenja o Glavnom projektu o određivanju i održavanju zona i pojaseva sanitarne zaštite za izvorište „Bolje sestre” regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, koji je imenovala Uprava za vode", istakao je Lakušić. 

Poručio je da Regionalni vodovod očekuje da uskoro dobije od Uprave za vode Rješenje o zonama sanitarne zaštite izvorišta Bolje sestre u skladu sa dostavljenim Glavnim projektom.

"Izvjesno je da dalje eksploatacije šljunka i pijeska u navedenom području neće biti pa nema potrebe za skraćivanjem zona sanitarne zaštite izvorišta Bolje sestre kako bi se ista omogućila. Regionalni vodovod, takođe očekuje da će Zaštitnik imovinsko pravnih odnosa Crne Gore obezbijediti ne tako malu nadoknadu štete koju je pretrpio i koju će trpjeti i u narednim godinama", zaključio je Lakušić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније