Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

08. 03. 2024. 14:41 >> 14:43
Čitaj mi:

DELEGACIJA UP na SAMITU U UAE

Dogovorene aktivnosti za izgradnju "pametne policijske stanice" u Crnoj Gori

Delegacija Uprave policije, predvođena direktorom Zoranom Brđaninom, na poziv glavnokomandujućeg Dubai policije, generala Al Marija, učestvovala je na Svjetskom policijskom samitu koji se u organizaciji Dubai policije održao od 5. do 7. marta u Dubaiju, UAE.

Kako navode u Upravi policije, u pitanju je događaj koji je predstavljao jedinstvenu priliku za agencije za sprovođenje zakona da se upoznaju sa najnovijim trendovima u oblasti nacionalne i javne bezbjednosti, te da sagledaju različite pristupe borbi protiv kriminala i trendove savremenih bezbjednosnih izazova.

Delegacija je učestvovala na više konferencija i radionica koje su organizovane u okviru Samita, a koje su se odnosile na oblasti prevencije kriminala, borbe protiv droge, otpornosti i održivosti, dronova, forenzike, K9 i bezbjednosti puteva u budućnosti.

Predstavnici Uprave policije su posjetili i izložbu opreme, usluga i rješenja u cilju sagledavanja mogućnosti za unapređenje tehničkih kapaciteta i opremljenosti Uprave policije.

"Tokom Samita, delegacija Uprave policije sastala se i sa Rudijem Perezom, policijskim ekspertom iz Golden Valeja u Minesoti, te takođe uspostavila kontakt sa Nacionalnim udruženjem službenika za školske resurse (NASRO) iz Sjedinjenih Američkih Država, a sve u okviru napora Uprave policije da u slučajevima dojava o bombama u školama kroz preventivne mehanizme uspostavi i dodatne operativno – standarne procedure postupanja po savremenom modelu inostranih bezbjednosnih službi. Na ovaj način će se kroz inkluziju sa upravama škola djelovati u cilju smanjenja eventualnih bezbjednosnih rizika, a u odnosu na samu prijavu će se postupati u realnom vremenu uz ocjenu trenutnih okolnosti i prijetnji, kako bi se spriječilo destruktivno djelovanje neodgovornih pojedinaca, te na koji način bi se smanjila šteta, pritom vodeći se prioritetima zaštite lične i imovinske sigurnosti građana", navode u saopštenju.

Pored učešća na Svjetskom policijskom samitu, razlog posjete Dubaiju je bio i niz sastanaka sa predstavnicima Dubai policije, među kojima je važno istaći sastanke povodom uspostavljanja i jačanja saradnje u dijelu razmjene informacija u oblasti borbe protiv droga i organizovanog kriminala, kao i unaprjeđenja digitalnih kapaciteta crnogorske policije.

"U tom kontekstu, kao nastavak aktivnosti započetih u prethodnom periodu dogovorene su i planirane konkretne aktivnosti za izgradnju 'pametne policijske stanice' u Crnoj Gori, koja će biti predmet buduće donacije Dubai policije, kao i u dijelu nadogradnje aplikacije 'Virtuelna policijska stanica' koja je u završnoj fazi izrade. Prilikom boravka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, delegaciju Uprave policije je u Abu Dabiju primio ambasador Crne Gore u UAE, Mladen Bojanić", navode u saopštenju Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније