Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Aleksandra Jovančević, TVCG ]

08. 03. 2024. 19:40 >> 19:40
Čitaj mi:

NEMILE SCENE U SKUPŠTINI

Netrpeljivost među poslanicima često prevagne nad javnim interesom

Nemile scene kojima često svjedočimo iz najvišeg zakonodavnog doma, navode na pitanje brinu li političari zaista o interesu građana. Ako pitate građane, reći će ono što i nama danas, a to je da mržnja i netrpeljivost u javnom prostoru, među poslanicima i funkcionerima, često prevagne u odnosu na toleranciju i uvažavanje.

Skupština je kažu najviši zakonodavni dom. U njemu, kažu, sjede predstavnici građana. No, slika od juče samo je dio vanredne situacije, vanrednije nego kad se u plenarnoj sali razmjenjuju samo uvredljive riječi. Različiti pogledi na politiku i život ne mrzi poslanike da s vremena na vrijeme podgriju atmosferu. Građani, razočarani. Kažu njih je sramota kad poslanike već nije.

Mnogo riječi malo vatre? Možda. Ali nije da nismo navikli na nemile scene iz parlamenta kojima nas promovišu naši predstavnici iz Skupštine.

Nezadovoljni sugrađani izborom, još nezadovoljniji porukama koje šalje nasilje. Anketirani građani ističu da ovakvo ponašanje nije neka poruka i da se takvo ponašanje preliva na građane.

Jer nasilje stvara nasilje, još kad se useli u najviši predstavnički i zakonodavni dom onda se istom brzinom preseli u svaku kuću, svaki dom, na ulicu. Kao da nasilja već nije dovoljno. Sve to brine građane, još više, jer ih za ovakvo predstavljanje plaćamo papreno.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније