Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Bar info ]

18. 03. 2024. 11:08 >> 11:08
1
Čitaj mi:

protest ispred opštine

Romske porodice u Baru traže krov nad glavom

Članovi romskih porodica, koje su nakon tragedije pod Volujicom, boravile na Ivanovim koritima, jutros su protestovali ispred zgrade Opštine Bar.

Naser Bisljimi rekao je za Portal Bar info da od Opštine Bar traže smještaj. On ističe da spavaju na ulici i da se djeca razbolijevaju.

“Moja unuka ne može da diše, ima osam mjeseci, ne smije da spava na ulici. Četvoro nam je izgorjelo. Mi hoćemo smještaj”, decidan je, dodajući da im je obećano pristojno mjesto za život.

Bisljimi podsjeća da su očekivali da će za 15 dana dobiti krov nad glavom “a od toga nema ništa, kao što nije bilo ni tokom proteklih 25 godina ”.

“Poslali su nas u šumu, na Ivanova korita. Sva djeca su se razboljela,” dodao je.

Okupljeni su tražili da im se obezbijedi smještaj, ističući da će, u protivnom, insistirati da spavaju u zgradi Opštine.

Bisljimi objašnjava da ih je ukupno 84 (petoro braće sa djecom i unucima) i da će čekati dok im se neko od predstavnika lokalne uprave ne obrati. Istakli su da im “Žene Bara” obezbjeđuju hranu, namirnice dobijaju i od Crvenog krsta, ali “nikakvog načina nemaju, ni za kuvanje, ni za higijenu”.

Nakon dvadesetak minuta, samostalni savjetnik za manjinska prava u Opštini Bar, Naser Kraja je okupljenima saopštio da će njihovu delegaciju primiti zamjenica zaštitnika ljudskih prava i sloboda, a novinarima je poručio da će poslije sastanka izdati saopštenje.

Podsjetimo, u požaru koji je 15. februara, u ranim jutarnjim satima izbio u naselju ispod brda Volujica, život su izgubile četiri osobe – B. K. (50), S. B. (17), Dž. B. (15) i A. B. (11).

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније