Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

26. 03. 2024. 19:43 >> 19:43
1
Čitaj mi:

sastanak sa markovićem i novovićem

Zadić: Rezultati tužilaštva vidljivi na međunarodnom nivou

Rezultati koje Državno tužilaštvo Crne Gore ostvaruje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije vidljivi su i na međunarodnom nivou, kazala je savezna ministarka pravde Austrije Alma Zadić.

Ona je to rekla na sastanku vrhovnim državnim tužiocem Miloradom Markovićem i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem.

Kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, Zadić je Markoviću čestitala na izboru, ističući da je to važan korak na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji (EU).

Ona je ponudila Državnom tužilaštvu direktnu pomoć, u okviru Evropske agencija za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima (EUROJUST), ali i kroz druge mehanizme saradnje.

“Smatram da će saradnja doprinijeti razmjeni iskustava i znanja sa obje strane”, navela je Zadić.

Marković je saopštio da je Državno tužilaštvo u potpunosti posvećeno ispunjavanju privremenih mjerila iz pregovaračkih poglavlja 23 i 24.

“Naše opredjeljenje je da ne postižemo brze, već kvalitetne rezultate i da istovremeno gradimo instituciju koja će biti po standardima EU”, istakao je Marković.

Novović je kazao da su ljudski resursi najveći izazov sa kojim se SDT suočava, navodeći da taj nedostatak pokušavaju nadomjestiti kroz saradnju sa međunarodnim partnerima.

“Sagovornici su se saglasili da će u narednom periodu dati pun doprinos za unapređenje međusobne saradnje”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније