Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

11. 04. 2024. 19:42 >> 20:06
Čitaj mi:

JAKIĆ STOJANOVIĆ - RAJZING RANKE

Završena prva faza rekonstrukcije pljevaljske gimnazije

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, posjetile su danas Gimnaziju "Tanasije Pejatović" u Pljevljima u kojoj je završena prva i najznačajnija faza rekontrukcije ovog objekta i to zahvaljujući donaciji Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država kroz program humanitarne pomoći.

Kako navode u Ministarstvu prosvjete, na ovaj način su pljevaljskim gimnazijalcima stvoreni uslovi za bolje i kvalitetnije obrazovanje. Sastanku je kao bivša učenica ove škole prisustvovala i Naida Nišić, ministarka rada i socijalnog staranja.

"Ovo je bila dobra prilika da se razgovara ne samo o unapređenju infrastrukturnih kapaciteta, već i o realizaciji aktivnosti koje se odnose na unapređenje nivoa znanja engleskog jezika kod učenika, ali i aktivnosti koje se odnose na prezentaciju američke istorije, kulture, obrazovnog sistema SAD-a. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će i u narednom periodu, uz podršku međunarodnih partnera i uz sredstva obezbijeđena iz kapitalnog budžeta, raditi na kreiranju povoljnog ambijenta za obrazovanje učenika na svim nivoima, u svim krajevima naše države, s posebnim akcentom na sjever Crne Gore", navode u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније