Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 12. 2014. 14:03 >> 13:59
1

STIJEPOVIĆ ODBIJA

SNP: Poništiti odluku o biznis zoni KAP-a

Klub odbornika Socijalističke narodne partije (SNP) predložio je da se u dnevni red sjednice Skupštine, po hitnom postupku, uvrsti Predlog odluke o obrazovanju Komisije za provjeru zakonitosti, uspješnosti i transparentnosti raspolaganja imovinom Glavnog grada. Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za utorak.

Komisija bi, kako se navodi, trebalo da izvrši uvid u relevantnu dokumentaciju organa, organizacija i službi Glavnog grada u vezi konkretnih slučajeva raspolaganja imovinom radi utvrđivanja, odnosno provjere da li su nadležni organi ili institucije poštovale princip zakonitosti, uspješnosti i tarnsparentnosti.

»To se posebno odnosi u slučajevima povodom kojih je bilo sumnji da je raspolaganje imovinom Glavnog grada učinjeno na njegovu štetu i opšteg interesa«, kaže se u obrazloženju.

Navodi se da će Komisija, na predlog najmanje tri člana, uvid u odgovarajuću dokumentaciju izvršiti za konkretne akte raspolaganja imovinom, učinjenim nakon 1. januara 2000. godine.

Predloženo je da Komisija ima osam članova, po četiri predstavnika vlasti i opozicije. Predsjednik bi bio iz opozicije, a njegov zamjenik iz skupštinske većine.

Odbornički klub SNP-a je predložio da se u dnevni red ove sjednice uvrsti i Predlog o stavljanju van pravne snage Odluke Skupštine o utvrđivanju lokacije Kombinata aluminijuma biznis zonom.

»Ta odluka je donijeta motivisana namjerom da novi vlasnik KAP-a dođe u izuzetno privilegovani položaj činom sticanja vlasništva nad imovinom te kompanije«, kaže se u obrazloženju.

Navodi se da u proceduri koju je sprovela stečajna uprava KAP-a za prodaju njegove imovine nije predviđena obaveza prema potencijalnim kupcima da će se ta lokacija proglasiti biznis zonom.

»Na taj način, kroz kupoprodajnu ciienu imovine KAP-a nije valorizovana povoljnost i korist koju novom vlasniku imovine donosi Odluka o utvrđivanju zone KAP-a biznis zonom«, navode odbornici SNP-a i ocjenjuju da postoji sumnja da se radi o koruptivnim radnjama.

Odbornicima podgoričke Skupštine je, u vezi ovih zahtjeva SNP-a, dostavljeno mišljenje gadonačelnika Slavoljuba Stijepovića, koji smatra da ih treba odbiti.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније