Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ M.M.Lj. ]

19. 05. 2022. 12:03 >> 12:02

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ

"Imamo obavezu da dostignemo neophodan napredak u oblasti ekologije"

Ministarka Ana Novaković Đurović kazala je da Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma ima snažnu podršku Vlade, stoga imaju preduslov, ali i veliku obavezu, da dostignu konkretne rezultate i neophodan napredak u oblasti ekologije. Ona je to kazala na sastanku sa ambasadorom Austrije, Karlom Milerom.

“Želimo da Crna Gora što prije postane punopravna članica Evropske unije, a iskustvo Austrije u tom pogledu nam je itekako dragocjeno, i uvjerena sam da će uz ekspertsku podršku austrijskih stručnjaka Crna Gora postati dio evropske porodice”, istakla je Novaković Đurović.

Ministarka je istovremeno naglasila da je u oblasti prostornog planiranja neophodna potpuna reorganizacija, kako bismo sačuvali jedan od najvrjednijih resursa koje imamo.

“Amabsador Miler je naglasio da će se Austrija odazvati na svaki poziv za podršku i pomoć u ekspertskom i tehničkom smislu, posebno kada je u pitanju oblast zaštite životne sredine”, navodi se u saopštenju.

Takođe, ambasador je izjavio da postoji i prostor za unapređenje saradnje kroz nove projekte koji bi uskoro mogli biti inicirani.

Na sastanku je bilo riječi o „TRATOLOW” međunarodnom projektu koji se odnosi na klimatske promjene, a čiji je dio Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније