Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

B.Č.J.

27. 05. 2022. 16:45 >> 17:03

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ NAJAVILA

Obezbijeđene finansije za sanaciju deponije na obali Tare

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović najavila je da će biti sanirana deponija na obali Tare.

"Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da najavim da konačno idemo ka sanaciji deponije na obali Tare. Stekli su se uslovi za raspisivanje tendera, obezbijeđena su finansijska sredstva i vjerujem da ćemo u narednom periodu uspjeti konačno da riješimo ovo ogromno ekološko pitanje i opterećenje i za Opštinu Mojkovac, ali i za čitavu Crnu Goru", poručila je Novaković Đurović tokom radne posjete Opštini Mojkovac.

Kako je saopšteno iz tog vladinog resora, ministarka je kazala de će Opština Mojkovac imati veliku podršku Ministarstva.

"Sigurna sam da ćemo u zajedničkoj saradnji i na obostrano zadovoljstvo u narednom periodu, pored ovoga pitanja, rješavati i mnoga druga otvorena pitanja u Mojkovcu, ali i realizovati lijepe i korisne zajedničke projekte", dodala je.

Predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić saopštio je da ga raduje što se finalizuje projekat sanacije deponije i zahvalio ministarki Novaković Đurović na predusretljivosti.

"To je jedan od gorućih problema sa kojim smo se suočili kada smo došli ovdje na vlast. Sanacijom deponije riješićemo crnu ekološku tačku Mojkovca", kazao je Delić.

Na mjestu današnje deponije, kako se dodaje u saopštenju, uskoro će biti napravljen park, gdje će turisti, ali i domaći gosti, moći da se odmore i uživaju pored Suze Evrope.

Pored gradske deponije, ministarka je obišla transfer stanicu, koja predstavlja pripremnu infrastrukturu Mojkovca za upravljanje otpadom. ​Održan je i sastanak sa predstavnicima Opštine, tokom kojeg je razgovarano o projektu adaptacije i unapređenja rada postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, koji treba da se finansira od strane WBIF-a. Vrijednost projekta je blizu 3 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније