Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.M.

29. 06. 2022. 20:43 >> 21:17

ZAŠTITA PODRUČJA

Pokrenuto pitanje proglašenja Sinjajevine parkom prirode

U cilju proglašenja Sinjajevine parkom prirode, Agencija za zaštitu životne sredine je pokrenula pitanje nastavka procedure zaštite ovog područja kod četiri opštine kojima teritorijalno pripada ovaj planinski masiv: Kolašin, Mojkovac, Šavnik i Žabljak, te Opštine Danilovgrad čiji stočari tradicionalno koriste jedan dio mojkovačkih pašnjaka Sinjajevine još od vremena vladavine kralja Nikole Petrovića.

"Nakon izjašnjenja opština u slučaju pozitivnog stava biće sprovedena procedura shodno Članu 34 Zakona o zaštiti prirode, stav 4, čime bi se dobilo jedno od značajnijih zaštićenih područja u Crnoj Gori", napisali su na Fejsbuk stranici iz Agnecije za zaštitu životne sredine.

Studija zaštite za uspostavljanje zaštićenog područja na Sinjajevini koja je rađena 2016. godine, jasno je, kako navode, pokazala da se radi o izuzetno vrijednom području, sa značajnim pejzažnim i biodiverzitetskim vrijednistima koje je potrebno zaštititi.

"Uskoro očekujemo izjašnjenje opština, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost", poručili su iz Agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније