Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

A.M.

25. 08. 2022. 12:07 >> 12:05

NOVAKOVIĆ ĐUROVIĆ - VUJISIĆ

Podrška inicijativi ekoloških aktivista za sanaciju opožarenih područja

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novakovic Đurović na sastanku sa novinarom i ekološkim aktivistom, Vukom Vujisićem podsjetila je na važnost saradnje između NVO sektora i institucija i naglasila da uvijek mogu računati na istinsku pomoć Ministarstva. Sastanak je bio povod da se razmotri učešće Ministarstva u velikoj ekološkoj akciji koja se organizuje od septembra u Crnoj Gori.

Novaković Đurović je istakla da će septembar biti mjesec ekologije, budući da u toku septembra obilježavamo 31 godinu od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, te da je posebno raduje što primjećuje sve veći broj ekoloških inicijativa.

"Ministarstvo će dati svoj doprinos u realizaciji inicijative kojom se žele sanirati opožarena područja, i područja uništena sječom šuma jer smo tu da podržimo svaku dobru ideju, ne samo strateški, već i finansijski", poručila je ministarka Novaković Đurović.

Vujisić je predočio ministarki plan i program same Inicijative, kao i to koliko je za njih važna podrška Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

"Akcija saniranja opožarenih područja i onih devastiranih sječom šume krenula bi od sjevera prema jugu i nije planirana samo za jesen, već na duži period. Ideja je da se realizaciji projekta pridruže škole, a cilj ove inicijative jeste da svaki stanovnik Crne Gore dobije po jedno svoje stablo", saopštio je Vujisić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније