Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 12:27 >> 12:27

ŠEST DANA U JAMI

SNP: Sve teže stanje rudara

Zdravstveno stanje beranskih rudara koji već šesti dan štrajkuju u jami, sve je teže, saopštavaju iz Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije. Predstavnici beranskog odbora ove partije obišli su rudare i konstatovali da je svako odlaganje rješavanja njihovih problema nedopustivo.

„SNP poziva vlasnika Rudnika mrkog uglja Berane  Balkan Energy i Vladu Crne Gore, da hitno preduzmu neophodne mjere za prevazilaženje nastalog stanja, kako bi se konačno pokazala briga o rudarima i izbjegle najteže posljedice“, navodi se u saopštenju iz ove partije.

Iz SNP-a insistiraju „da se riješe opravdani zahtjevi rudara i ispune obaveze prema njima. Takođe treba preduzeti neophodne mjere kako bi se spriječilo  moguće potapanje jame, koju su, već duži period upravo spašavali rudari vođeni željom da se ne uništi ovaj resurs koji ima  budućnost“.

Iz SNP-a upozoravaju da se ne može ničim opravdati ponašanje Vlade i Ministarstva ekonomije, koji ne pokazuju brigu za živote rudara, njihovu egzistenciju, i egzistenciju njihovih porodica.

Iz opštinske organizacije SNP-a pozivaju nadležne u Opštini Berane da posjete rudare i da se hitno zakaže sjednica Skupštine opštine, na kojoj će se raspravljati o stanju u Rudniku, kao i o stanju ukupne privrede u Beranama, koja je, kako navode, gotovo uništena nezakonitim i netransparentnim privatizacijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније