Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

16. 03. 2017. 13:41 >> 13:14

DO KRAJA APRILA

Produžen rok za IPARD like 2.2

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 30. aprila rok za prijavljivanje na javni poziv IPARD like 2.2.

Iz Ministarstva su saopštili da su, tokom prethodna dva mjeseca, ostvarili intenzivnu komunikaciju sa potencijalnim korisnicima programa IPARD like 2.2, u cilju prezentacije novih mogućnosti i podrške u pripremi aplikacija za raspoloživa bespovratna sredstva Evropske unije (EU), u iznosu od blizu tri miliona eura, namijenjenih jačanju prerade.

“Kao rezultat takve intenzivne i otvorene komunikacije, u susret potrebama poljoprivrednih proizvođača i kvalitetu realizacije ovog programa podrške, Ministarstvo je donijelo odluku da produži rok za podnošenje aplikacija do 30. aprila”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je donijelo odluku o produženju roka za podnošenje aplikacija kako bi obezbijedilo svim zainteresovanim proizvođačima dodatno vrijeme za kvalitetnu pripremu neophodne dokumentacije.

“Ministarstvo je odlučno da intenzivira aktivnosti kojima bi se svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima pružila stručna podrška u procesu pripreme aplikacija”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo sve potencijalne korisnike tog i drugih programa podrške da koriste kapacitete stručnih i savjetodavnih službi tog Vladinog resora u cilju podrške pripremi dokumentacije, kao i da ukazuju na prisustvo eventualnih barijera, kako bi se preduzeli koraci u cilju njihovog prevazilaženja.

Kroz IPARD like 2.2 poziv preduzeća u poslovanju sa hranom mogu da investiraju minimalno 15 hiljada eura, a maksimalno 250 hiljada eura.

Oni koji ispune uslove poziva i ugovore investiciju dobiće povrat sredstava u iznosu od 50 odsto investicije, ne računajući porez na dodatu vrijednost (PDV).

Šansu da unaprijede svoje poslovanje kroz ovaj poziv imaju preduzeća i preduzetnici iz sektora vezanog za mlijeko, ribarstvo i akvakulturu.

“Iz sektora hrane biljnog porijekla i gljiva korisnici mogu biti oni koji se bave preradom i pakovanjem primarnih poljoprivrednih proizvoda, odnosno voća, povrća, gljiva, aromatičnog i ljekovitog bilja, maslinovog ulja i drugih proizvoda od maslina i vina”, kazali su iz Ministarstva.

Podržavaju se i klanice, a u tom dijelu korisnici mogu biti pojedinci ili kompanije, koji se bave uzgojem goveda, ovaca, koza, svinja, tovnih piladi i ćurića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније