Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

20. 11. 2017. 08:33 >> 08:01

USTAVNI SUD

Prioritetna žalba radnika "Radoja Dakića"

Ustavni sud Crne Gore donio je odluku da prioritetno uzme u razmatranje ustavne žalbe advokatskih kancelarija „Prelević“ i „Ćupić“, koje zastupaju bivše radnike fabike „Radoje Dakić“.

 

Advokat bivših zaposlenih, Branislav Ćupić kazao je Vijestima da su po osnovu već donijete presude za pet bivših radnika „Radoja Dakića“, pred Evropskih sudom za ljudska prava u Strazburu, tražili tužbom od Ustavnog suda da po istom kriterijumu donese presudu i za ostale bivše radnike.

„U ovom procesu bi svi bivši radnici trebalo da budu ravnopravni. Zato smo i podnijeli ustavnu žalbu“, rekao je Ćupić.

Oko 1,8 hiljada bivših radnika potražuje, već više od deset godina, 77 neisplaćenih zarada koje su sa kamatama narasle na iznos veći od 60 miliona eura.

Samo pet bivših radnika, početkom ove godine dobilo je pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, poslije skoro sedam godina isčekivanja, spor protiv Vlade koja im je isplatila ukupno 217,3 hiljade eura na ime neisplaćenih 77 mjesečnih zarada, plus po dvije hiljade eura kao naknadu štete, budući da je država sredinom prošle godine priznala grešku i pristala na to poravnanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније