Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

14. 01. 2019. 10:45 >> 10:23

OD DRŽAVA EU

Najveće plate u Danskoj i Luksemburgu

Najveće prosječne plate u državama Evropske unije (EU) imaju radnici u Danskoj i Luksemburgu, dok je najniža zarada u Bugarskoj.


To su rezultati istraživanja koje je uradio ekonomista, Reinis Fishcer, koji je prepoznat po brojnim ekonomskim analizama, prenosi B92.

Prema analizi koju je krajem decembra prošle godine Fischer objavio na svojoj internet stranici, prosječne plate u Danskoj i Luksemburgu krajem prošle godine iznosile su više od tri hiljade eura mjesečno. 

Nakon tih država, slijede Švedska, Finska i Irska, gdje je prosječno mjesečno primanje oko 2,5 hiljada eura. 

Prema analizi, prosječna plata u Estoniji iznosi 957 eura, Letoniji 738, a u Litvaniji 693 eura. 

Od ostalih zemalja EU prosječna plata u Portugaliji iznosi 925, a u Grčkoj 917 eura. 

Najniže prosječne plate u EU zabilježene su u Bugarskoj 457 eura, a stepenicu ispred njih je Rumunija, gdje prosječan radnik zaradi 565 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније