Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

17. 11. 2021. 21:43   >>  21:44 3

MUGOŠA

Stav MMF-a realan, potrebna održiva, a ne populistička rješenja

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša je komentarišući današnji stav MMF-a da bi projekat "Evropa sad!" zbog rizika koje nosi trebalo realizovati fazno tokom naredne tri godine, istakao je da je MMF potvrdio ono što je očigledno.

"Treba biti realan i pošten prema građanima. Zato sam više puta govorio i govorim da je potrebna fazna realizacija određenih dobrih rješenja u projektu 'Evropa sad' (osim ukidanja doprinosa za zdravstveno osiguranje što nije adekvatno rješenje)”, naveo je Mugoša.

Poslanik SD-a navodi da nema mjesta populizmu kad je opravdano nezadovoljstvo građana koji imaju niska primanja u pitanju, odnosno njihova realna očekivanja i da je neophodno kreirati mjere i dinamiku njihove realizacije na način koji je održiv i koji će istinski popraviti nezavidan standard značajnog broja građana.

“Posljedice ishitrenih odluka mogu biti povećanje nezaposlenosti i sive ekonomije, inflacija (rast cijena roba i usluga) i nova zaduženja”, zaključuje Mugoša.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније