Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

28. 11. 2021. 12:46   >>  12:49 10

SPAJIĆ

Minimalna zarada bračnog para biće 900 eura

Zahvaljujući programu Evropa Sad - jedan bračni par će zarađivati minimalno 900 eura, a ne 444 eura kao do skoro, napisao je na Tviteru ministar finansija Milojko Spajić. On je naveo da će tako konačno ekonomski benefiti biti prebačeni na porodice koje će moći da ostanu u Crnoj Gori i odgajaju svoju djecu ovdje.

"Rad će se konačno cijeniti u novoj Crnoj Gori", poručio je Spajić.

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da će kad počne realizacija programa "Evropa sad" porodica sa minimalnim primanjima moći da priušti više namirnica od onih iz minimalne potrošačke korpe.

On je na Tviteru objavio grafikon odnosa dvije minimalne plate i minimalne potrošačke korpe za četiri osobe, koji ove godine iznosi 75 odsto, a za sljedeću je prognozirano 130 odsto.

"Nakon što se usvoji budžet i startuje program "Evropa sad" - prvi put nakon 30 godina će jedna porodica sa minimalnim primanjima zapravo moći da priušti više namirnica od onih iz minimalne potrošačke korpe. Gradimo Crnu Goru u kojoj ljudi mogu dostojno da žive od svog rada i znanja", napisao je Milatović na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније