Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

05. 05. 2022. 10:56 >> 10:58

ŠEHOVIĆ O AMANDMANU

Rizikujemo oporavak ilegalnog tržišta cigareta

Ozbiljne stvari se ponovo predlažu na neozbiljan način, poručio je predsjednik i poslanik SD-a Damira Šehovića, komentarišući najavljeno povećanje akciza na cigarete.

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar predložio je Skupštini amandman na izmjene Zakona o akcizama kojim je predviđeno da se, vanredno od 1. juna, povećaju akcize na duvanske proizvode.

"Dan pred glasanje stiže nam prvi prekonoćni “reformski” predlog nove većine, kojim se drastično povećavaju akcize na cigarete i udara po džepu građana slabije platežne moći! Cijene će porasti od 40 do 50 centi po paklici, što će Crnu Goru učiniti najskupljom u regionu", naveo je Šehović.

On navodi da se ozbiljne stvari se ponovo predlažu na neozbiljan način, bez konsultacija sa privredom, bez stručnih analiza, sa, kako kaže, prstom na čelo.

"I rizikuje se ponovni oporavak ilegalnog tržišta. Identičan predlog je Skupština Crne Gore krajem 2021. odbila. Kako li će isti ti poslanici danas glasati?", pitao je Šehović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније