Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

25. 05. 2022. 08:20   >>  08:31 1

U DAVOSU

Počela sesija o Zapadnom Balkanu, Abazović jedan od učesnika

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu u toku je sastanak evropskih lidera iz svijeta politike i biznisa, kao i predstavnika brojnih međunarodnih organizacina. Sastanku, iza zatvorenih vrata, prisustvuje i premijer Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz Vlade, Tokom sesije posvećene Zapadnom Balkanu pod nazivom "Diplomatija i dijalog na Zapadnom Balkanu", govoriće se o tome kako vlada i biznis mogu da rade zajedno na jačanju otpornosti regiona i obezbeđivanju njegovih veza sa ključnim partnerima u vreme povećanog geopolitičkog rizika.

Sesija se održava iza zatvorenih vrata, a na njoj, između ostalih, pored predsjednika Vlade Abazovića,  učestvuju: Odil Reno Baso, predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj, Borge Brende,  predsjednik Svjetskog ekonomskog foruma, Đelsomina Viljoti, potpredsjednica Evropske investicione  banke, Kirjakos Micotakis, premijer Republike Grčke, Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije,  Andrej Plenković, premijer Republike Hrvatske, Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik EU, Aljbin Kurti,  premijer Republike Kosovo, Stevo Pendarovski, predsjednik Republike Sjeverne Makedonije i mnogi  drugi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније