Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

28. 06. 2022. 18:36   >>  21:01 4

SKUPŠTINA AKCIONARA

Milutin Đukanović ostaje na čelu Odbora direktora EPCG

Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora EPCG za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik tog tijela. U Nikšiću je održana redovna Skupština akcionara EPCG AD Nikšić. Na osnovu utvrđenog dnevnog reda Skupštine, kojoj je predsjedavao izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, donijeto je nekoliko odluka. 

"Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Finansijskih iskaza Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu sa Napomenama i Nacrtom mišljenja revizora BDO d.o.o. Podgorica. Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu sa Izvještajem o aktivnostima Službe za zaštitu životne sredine kao i Izvještajem o aktivnostima za oblast zaštite i zdravlja na radu i zaštite i spašavanja", piše u saopštenju. 

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o raspodjeli dobiti Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić iskazane na dan 31.12.2021. godine, tako što je ukupna neraspoređena dobit (65.264.958,81), koju čine neto dobit iz poslovanja u 2021. godini (47.448.505,89) i neraspoređena dobit iz prethodnog perioda (17.816.452,92) raspoređena na neraspoređenu dobit (60.520.108,22) i fond rezervi (4.744.850,59).

Neće pokriti gubitak CEDIS-a od 10 miliona eura

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore odbila je na današnjoj sjednici predlog da pokrije gubitak od 10 miliona CEDIS-a . Na sjednici se najviše raspravljalo o tome šta je dovelo do tolikog gubitka te kompanije.

"Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa odbijen je Predlog odluke o odobravanju knjižnog odobrenja u korist CEDIS d.o.o. Podgorica. Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa za revizora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2022. godinu izabrano je Društvo za eksternu reviziju BDO d.o.o. iz Podgorice. Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o utvrđivanju Politike naknada Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić sa Metodologijom obračuna varijabilne naknade licima sa posebnim dužnostima prema Elektroprivredi Crne Gore AD Nikšić", rečeno je u saopštenju.

Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o razrešenju dosadašnjih članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić.

"Glasovima većine prisutnih akcionara sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o izboru članova Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić. Novi članovi Odbora direktora su: Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić", navedeno je u saopštenju. 

Recimo i to da se nakon ovog saopštenja oglasio SDP, tvrdeći da je Balota podnio ostavku i da taj njegov čin znači da cijeli odbor ostaje bez mandata i da procedura izbora mora da se ponovi. 

Takođe, glasovima većine prisutnih akcionara, kako se navodi, sa pravom glasa usvojen je Predlog odluke o usvajanju Konsolidovanih finansijskih iskaza Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić za 2021. godinu.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније