Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M.

09. 08. 2022. 22:16   >>  22:25 1

NA JESEN PRVI METRI TOPLOVODA

Raspisan tender za toplifikaciju Pljevalja

"Nakon više od godinu dana napornog i predanog rada da se decenijama obećavani projekat konačno pokrene, nakon brojnih administrativnih barijera objektivnih ali i sa namjerom kreiranih, nakon aktivnosti za obezbijeđenjem finansijskih sredstava, danas je raspisan javni poziv za odabir izvođača radova za I fazu toplifikacije Pljevalja i izradu glavnog projekta po sistemu 'projektuj-izgradi'", kazao je Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin.

On je na svojoj Fejsbuk stranici naveo da Pljevlja nakon tri decenije čekanja dobijaju toplovod.

"Neću sada o tome zašto do sada ova ključna investicija nije realizovana, to manje više svi građani znaju, ali želim da posebno priznanje odam projektnom timu sačinjenom od predstavnika EPCG, Uprave javnih radova i Opštine Pljevlja na čelu sa Veselinom Sekulićem. Posebnu zahvalnost dugujemo prvom menadžeru ovog projekta počivšem direktoru Termoelektrane Pljevlja Dobrilu Gačeviću, koji je svojim znanjem, iskustvom i predanim radom bio jedan od pokretača nastavka realizacije ovog nepravedno zapostavljenog projekta", naveo0 je Rovčanin.

On je iskazao uvjerenje da će  9. septembra, kada je otvaranje ponuda, dobiti kvalitetnog izvođača radova i da će Pljevlja ove jeseni na radost svih građana Pljevalja ugledati prve metre toplovoda od Termoelektrane Pljevlja prema gradu.

"Podsjećam da se u sklopu Eko-rekonstrukcije TEP realizuju radovi na infrastrukturi za toplifikaciju grada vrijedni oko 5 miliona eura, a da će I faza toplifikacije koštati više od 2,5 miliona eura. Ovim projektom nema gubitnika. Svi su pobjednici, i EPCG i Opština i građani i privreda. EPCG, zato što dobija na efikasnosti postrojenja, postaje proizvođač i isporučilac toplotne energije i ulaže kao odgovorna kompanija u zaštitu životne sredine", kazao je on.

Kako je objasnio, opština jer u djelatnosti od javnog interesa eliminiše zastarjele metode proizvodnje toplotne energije, prevashodno mislim na kotlarnicu u Skerlićevoj, a dobija stabilniji, kvalitetniji, čistiji i jeftiniji način zagrijevanja potrošača.

"Građani dobijaju pored urednog i kvalitetnog snabdijevanja toplotnom energijom čistiju i zdraviju životnu sredinu, eliminaciju ložišta na ugalj i drva, jeftiniju uslugu. Privreda ovom investicijom ima novu šansu, smanjenje troškova i planiranje proizvodnje, a ukupni privredni ambijent dobijajući novu vrijednost dobija i novi investicioni potencijal", zaključio je Rovčanin.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније