Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

П.Р.

22. 09. 2022. 17:02 >> 17:00

KOMPANIJA "GLOSARIJ" REAGOVALA

"Na raspolaganju institucijama za dodatnu kontrolu poslovanja"

Kompanija "Glosarij" saopštila je u reagovanju da ih navodi predsjednika Pokreta za promjene (PzP) Nebojše Medojevića ne dotiču i da su na raspolaganju svim nadležnim institucijama za dodatnu kontrolu zakonitog i ažurnog poslovanja.

Podsjetimo, Medojević je juče pozvao specijalnog državnog tužioca (SDT) Vladimira Novovića da otvori istragu o poslovanju bivšeg ministra finansija Milojka Spajića i firme "Glosarij".

"Ne radi se ni o kakvim cesijama, niti garancijama, niti neposrednim pogodbama, već o jednostavnom Faktoring aranžmanu (uobičajena poslovna praksa - preuzimanja potraživanja od strane poslovne Banke), koji je realizovan bez ijednog dodatnog troška po Državu, a sa krajnjim benefitom po javno zdravstvo, a uz prethodno dobijenu saglasnost Centralne Banke Crne Gore. Istim je omogućeno dodatno prolongiranje plaćanja isteklih obaveza Monfefarma prema Glosariju sa 90 na 180 dana, čiji je iznos bio 15, a ne 17 miliona eura, a na osnovu pravno valjanih ugovora o isporuci koji su zaključeni u skladu sa važećom zakonskom procedurom. Aranžman je bio jedino moguće rješenje složene situacije, u prvom redu po javno zdravlje, a sklopljen je sa ciljem dalje nesmetane isporuke ljekova, koja je bila ugrožena zbog visokog iznosa isteklih valuta Montefarma prema Glosariju, i naše izloženosti kod poslovnih Banaka, u kojem je isključivo Glosarij imao trošak na ime kamata u iznosu od 126.658,05 eura", navode u reagovanju.

Faktoring je, kako navode, rezultirao kontinuitetom u snabdijevanju ljekovima.

"Bez daljeg, na ovakve i slične navode se nećemo oglašavati, a apsolutno smo na raspolaganju za sve kontrole i uvide u ažurnu i besprekornu dokumentaciju, kako od strane Institucija, tako i od strane medija, pa i samih građana", dodaju u reagovanju.

Podsjećaju da je "Glosarij", kako navode, ugledna privatna veledrogerija, najstarija i najveća na crnogorskom tržištu koja u svom sistemu zapošljeva preko 400 ljudi, dodajući i da posjeduju najveće i najsavremenije skladišne i transportne kapacitete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније