Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

28. 09. 2022. 16:01 >> 15:57

RESOR EKONOMIJE

Vraćanje trajekta Bar-Bari tokom cijele godine prioritet

Vraćanje trajekt linije Bar-Bari od najvećeg je značaja, kako za grad Bar, tako i za cijelu Crnu Goru. Stoga je strateško opredjeljenje Vlade Crne Gore i ministarstva da se to što prije i realizuje, poručio je ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović.

On je ocijenio da je linija koja je godinama povezivala Crnu Goru i Italiju omogućavala, kako opštini Bar, tako i ostatku države, intenzivnu ekonomsku saradnju i dolazak turista iz Italije tokom cijele godine.

“Nemarom i neodgovornošću tadašnje Vlade linija je ugašena a brod, iako je mogao još ploviti, poslat je na rezanje. Premijer Dritan Abazović je već započeo razgovore na tu temu sa gospodinom Luiđijem Morfinijem, predsjednikom kompanije Morfimare, ukazujući na značaj da se saobraćanje na ovoj liniji obavlja tokom cijele godine”, poručio je Đurović.

Kazao je da će Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma učiniti sve da se intenzivno uključi u pregovore kako bi se pronašlo rješenje, vratila cjelogodišnja linija, a sve u cilju da se podstakne ekonomski razvoj i turizam barske regije, a na taj način ojača i ekonomija cijele države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније