Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Slobodan Doknić, TVCG ]

03. 10. 2022. 19:43 >> 19:58
2

KUPOVINA FABRIKE

Željazarci razočarani, ne odustaju od svojih zahtjeva

Skupština akcionara Elektroprivrede, na kojoj je danas izabran novi odbor direktora kompanije, završena je tako što nije usvojen predlog tačke dnevnog reda o kupovini Željezare. Naime, Vlada o ovom pitanju nije zauzela stav, a to znači da će se o kupovini fabrike odlučivati na nekoj od narednih skupština akcionara. Željazarci su razočarani zbog takve odluke, poručuju da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Izbor novih sedam članova Odbora direktora EPCG pao je u drugi plan, nakon što je predstavnik državnog kapitala u energetskoj kompaniji Admir Šahmanović, kazao da Vlada još uvijek nema stav povodom kupovine Željezare.

"Koristim ovu priliku da uputum molbu Odboru direktora da pripremi prijedlog odluke i da pošalje zajedno sa pripadajućim materijalom koji se odnosi studiju opravdanosti investicije i svim ostalim dokumentima shodno koje smatrate da mogu podržati i potvrditi opravdanost investicije kupovine Željezare", kazao je Admir Šahmanović iz Ministarstva kapitalnih investicija.

Ovakav stav izazvao je revolt radnika Željezare, koji su ispred sale čekali da se skupština akcionara EPCG završi. Ističu da dobijaju oprečne izjave zvaničnika Vlade po pitanju rješavanja njihovog roblema.

"Premijer je rekao zadnji put kad smo se sreli da nije bilo potrebe da se stavlja ova tačka, to smo dobro čuli. A danas dolazi predstavnik Vlade i saopštava. Znači, ja želi da se ogradim jer mi imamo jednu izjavu premijera, a drugu gospodina Šahmanovića. Tako da ko u toj komunikaciji ne govori istinu radnicima željezare i javnosti Crne Gore, to ćemo sigurno vidjeti u narednim danima", kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

Sa druge strane, iz EPCG uvjeravaju radnike Željezare da će i dalje insistirati na kupovini fabrike.

"Mi ćemo izaći sa biznis planom i sainicijativom da se kupuje imovina Željezare. Držimo se onoga što smo se dogovorili. Vidjećemo, a mislim da će biti dobro raspoloženje po tom osnovu i u novom odboru direktora, ostalo je pet starih članova odbora", rekao je radnicima Željezare predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Radnici Željezare poručili su da neće odustati od protesta, sve dok EPCG ne kupi fabriku i oni se vrate na radna mjesta. Jutros su se u Nikšiću okupili i ispred zgrade osnovnog tužilaštva, kako bi podržali 14 kolega protiv kojih je turska kompanija Tosčelik podnijela krivične prijave zbog izlaska na krov upravne zgrade u znak protesta.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније