Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

19. 10. 2022. 12:32 >> 08:11
2

KNEŽEVIĆ POZIVA

SDT da ispita kupovinu dva embraera

Predsjednik DNP-a i jedan od lidera DF-a Milan Knežević saopštio je da bi Specijano državno tužilaštvo trebalo da ispita kupovinu dva embraera, za šta je kompanija To Montenegro dala 21,8 miliona dolara.

Knežević je kazao da ima osnovane sumnje da je neko od nadležnih u kompanijama To Montenegro i Montenegro erlajns, ali i 42. Vladi Zdravka Krivokapića na taj način oštetio državu najmanje za 11,2 miliona dolara.

“A da su sebi obezbijedili, pošto sumnjam da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, najmanje isto 11,2 miliona dolara ili bolje reći ne obezbijedili nego ukrali”, saopštio je Knežević na konferenciji za medije.

Raskid ugovora sa Džikasom, kako kaže Knežević, potpisao je izvjesni Ficdžerald, u ime Montenegro erlajnsa Nikola Vukelić, a u ime Vlade CG, kako kaže,  nema potpisnika.

“Vlada u tom trenutku ne postoji i niko ne potpisuje raskid o zakupu ugovora u njeno ime”, kazao je Knežević i doda da je ugovor raskinut 17. februara.

“I istog dana 17. februara novoosnovana kompanija To Montenegro iskazuje želju da kupi te avione i to iskazuje gospodin Filip Radulović, tadašnji predsjednik UO To Montenegra i gospodit Todorović koji je bio izvršni direktor i sad oni kupuju ove avione koje je koristi Montenegro erlajns za 21 milion i 800 hiljada eura od Džikasa umjesto sa oni budu kupnjeni za 10,6 miliona ako bi se odbilo 11,2 miliona eura koji su uplaćivani za održavanje”, naveo je Knežević i dodao da su avioni kupljeni bez motora.

On smatra da su dva aviona, kupljeni od američke kompanije Džikas, mogla da budu plaćena jeftinije, ako bi se odbilo 11,2 miliona dolara koji su uplaćivani za održavanje, dok su avioni bili u vlasništvu kompanije Montenegro erlajns.

"Tako što je pokojni MA imao ugovor o zakupu o dva aviona tipa Embraer 195 imao je i održavanje... Vlada Zdravka Krivokapića formira novu avio kompaniju To Montenegro i iskazuje želju da kupi ova dva embraera koje je koristio pokojni Montenegro airlines", naveo je Knežević.

Knežević tvrdi da su ta dva aviona mogla da budu plaćena jeftinije, ako bi se odbilo 11,2 miliona dolara koji su uplaćivani za održavanje, dok su avioni bili u vlasništvu kompanije Montenegro erlajns.

“To nije kraj gospoda iz novoosnovane kompanije To Montenegro kupuju avione bez motora i trebamo da platimo još tri miliona eura za jedna motor i 600.000 za drugi. I onda dođemo do podatka da su avioni, umjesto da budu plaćeni 10,6 miliona dolara plaćeni 21 milion i 800 hiljada dolara u iz onih dodatnih 11,2 miliona dolara i dodatnih 3,6 miliona za motore - dolazimo do podatka da su građani za dva embrajera stara 15 godina izdviliji oko 36 miliona i 600 hiljada dolara”, kazao je Knežević i poručio da smo za taj novac mogli više novih aviona da kupimo.

“Za taj iznos prema procjenama stručnjaka mogli smo da kupimo četiri ili pet aviona istog tipa”, naveo je Knežević.

Navodi da je neko u vladi Zdravka Krivokapića to namjerno uradio i otvorio priču da će se aktivirati državne garancije, kako bi formirali To Montenegro.

“Ovo nije moglo da se realizuje bez najodgovornijih ljudi u 42. vladi Zdravka Krivokapića i ja očekujem da će tužilaštvo ispitati ove navode”, naveo je Knežević i dodao da su to njegove sumnje na osnovu dokumentacije koju je dobio.

“Ovo je posao za SDT, koliko se danas završi ova konferencija za medije”, naveo je Knežević.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније