Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

18. 11. 2022. 11:00   >>  11:02 5

SPAJIĆ O BUDžETU

"Već naredne godine najveći deficit tekućeg budžeta"

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić kazao je da će zbog loše planiranog budžeta država već naredne godine imati najveći deficit i da će se on pogoršavati iz godine u godinu. On je u emisiji Link Radija Crne Gore ponovio da će pokloniti nekretninu koju neko naće da je upisana na njegovo ime. Ostaje u Crnoj Gori gdje će i riješiti stambeno pitanje, poručio je lider Evrope sad.

Spajić objašnjava da će država već sljedeće godine imati najveći deficit tekućeg budžeta.

“Zato što će svako zaduženje koje oni naprave sljedeće godine ići u potrošnju, odnosno tekući budžet i to je jedna katastrofa. To se stanje pogoršava iz godine u godinu. Ukupni deficit za sljedeću godinu će biti 5,9%, a onda 6,2, zatim 6,3”, rekao je Spajić.

Smatra da se treba “protezati koliko si dugačak”, te da ova Vlada nije smanjila ni jednu mjeru neproduktivne potrošnje.

“Mi smo smanjili 200 miliona tih troškova. Ova Vlada to nije uradila niti je isplanirala bilo kakve reforme. Nemaju ni jedan zakon koji idu sa budžetom”, rekao je on.

Kaže da je najpametniji pristup svih građana, podizati jednako standard svih građana i da budžet bude održiv, da tekući bude u suficitu ili izbalansiran.

“Oni će tri godine imati tekući budžet u deficitu. Nas brine to neodgovorno ponašanje i zato pokušavamo da ih upozorimo”, rekao je Spajić.

“Poslanicima isplaćivati plate po učinku, pa će bolje raditi”

Spajić kaže da njega ne zanima ko je došao na sastanak predjsedenika partija kod predsjednice parlamenta Danijele Đurović, već mu je važan ishod tog sastanka.

“Nas interesuje suština, da se izglasaju sudije Ustavnog suda. Sve ostalo nas ne interesuje”, kazao je Spajić.

Kazao je da bi bilo sramota da ne dobijemo rezultate sa tog sastanka s obzirom na to kolike plate ti predstavnici partija primaju.

Ističe da je sazrelo vrijeme da se poslanicima počnu isplaćivati plate po učinku.

“Ne bih želio da stavljam sve poslanike u isti koš. Građani sami mogu da procijene ko koči razrješenja situacija i mogu da ih kazne na izborima”, rekao je Spajić.

“Zahvaljujući projektu Evropa sad građani mirnije posmatraju političke igre”

Istakao je da se Crna Gora nalazi na sredini u regionu kada je riječ o rastu inflacije, te da to nema veze sa programom Evropa sad.

“Imate Hrvatsku, Srbiju, Albaniju, sve te zemlje imaju veću in faciju od Crne Gore, a nijesu sprovele program Evropa sad. Tako da bi se cijene definitivno podigle i da nije bilo programa Evropa sad. A da nije bilo programa, efekat rasta cijena na standard građana bi bio katastrofalan. Vi biste imali erupciju nezadovoljstva građana”, kazao je on.

Naglasio je da bi sadašnja Vlada trebalo da im zahvali što građani sa manje pažnje prate trenutne političke igre.

“Inače bi bili mnogo osjetljiviji na bilo kakvu politički odluku”, rekao je Spajić.

Drugi korak Evrope sad su socijalne, penzione, reforme javnih zarada, investicije, infrastruktura.

Ističe da su za strane ivesticije neophodni auto-putevi, te da Evropa sad planira izgradnju četiri auto-puta ako dođe na vlast.

"Ostajem u Crnoj Gori i kupiću stan u Podgorici"

Kaže da su velike neistine da će Crna Gora zbog Evrope sad doživjeti grčki scenario, te da se enormno obogatio.

“Ja sam već rekao da poklanjam tu moju nekretninu koju mi nađu. Da li bi oni pristali suprotno? Eto izazivam njih da to isto urade, ako ja njima nađem nekretninu, da utvrdimo iz kojih su riješili stambeno pitanje”, kazao je lider Evrope sad.

On je saopštio da nema riješeno stambeno pitanje u Crnoj Gori.

“Imam novac za to. Došao sam kao relativno bogat čovjek u Crnu Goru prije dvije godine. Imam novac, ali nisam imao vremena da se bavim time, ali evo čuo sam i kritike da to ne radim jer ne želim da ostanem u Crnoj Gori. To nije istina”, rekao je Spajić.

Poručio je da ostaje u Crnoj Gori te da će kupiti stan u Podgorici.

Evropa sad je spremna za samostalan nastup na izborima.

“Naravno, sa ljudima koji dijele našu viziju, koji žele identičnu Crnu Goru, možemo da pričamo sa njima”, rekao je Spajić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније