Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B./TVCG ]

08. 02. 2023. 10:27 >> 10:35

POSTIGNUT DOGOVOR

Ugovor o djelu za 197 bivših radnika Željezare

Predstavnik bivših radnika nikšićke Željezare Ivan Vujović saopštio je za TVCG da je sa Elektroprivredom (EPCG) dogovoreno da će u novoj kompaniji biti zaposleno 197 radnika, koji će prvih mjesec dana raditi po ugovoru o djelu. Nakon toga novoosnovana firma EPCG-Željezara Nikšić raspisaće konkurs za zapošljavanje.

“Poslije dugih pregovora postigli smo dogovor da čim EPCG preuzme fabriku, odnosno onog momenta kada budu mogli da koriste imovinu, da počne da radi 197 radnika. To će pretežno biti poslovi čišćenja kruga fabrike, pogona i kancelarija, takođe i popis imovine, tako da smo već počeli pripremne radove”.

Kako kaže, prvih mjesec dana radnici će imati ugovor o djelu, a početkom marta biće raspisan konkurs za sistematizovana radna mjesta, po biznis planu.

“Nadam se da smo mi najbolji kandidati za ta radna mjesta”, kazao je Vujović i dodao kako nemaju garancije da će baš radnici bivše Željezare biti i uposleni.

“Svi mogu da se prijave, ali ja računam da smo mi najbolji kandidati, ali nemamo garancije od EPCG ili Vlade”, saopštio je Vujović i poručio da su zadovoljni postignutim dogovorom.

Izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović saopštio je da bi radnici angažovani po ugovoru o djelu trebalo da počnu da rade od 23. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније