Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

02. 10. 2023. 08:31 >> 10:03
1

VUJOVIĆ

Sniženi proizvodi ne smiju biti pred istekom roka trajanja

Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.

„To moraju biti proizvodi koji su zadovoljavajućeg kvaliteta, ne goreg od prosječnog za određenu grupu proizvoda: Pojedine antiinflacione korpe sadrže i premijum proizvode“, objasnila je Vujovićeva.

Ona je naglasila da sniženi proizvodi ne smiju biti pred istekom roka trajanja.

„U periodu od početka godine stopa inflacije sa 16,2 odsto u periodu važenja prve akcije pala na 8,4 odsto u maju mjesecu i 7,5 odsto u junu. Mi očekujemo da će ova akcija koja je sveopbuhvatnija dati još bolje rezultate“, kazala je ona.
Istakla je da liste proizvoda obuhvaćene akcijom nijesu konačne, te da će se proširivati.

„U akciji će učestvovati i Cosmetics marketi, MP kompanija i Tehnomax“, rekla je ona.

Prema podacima Monstata stopa inflacije u avgustu bila je 8,6.

„Očekujemo da akcija utiče na smanjenje stope inflacije hrane, ali i opšte stope inflacije“, kazala je ona.

Nikola Purić iz Ministarstva ekonomskog razvoja kazao je da je cijena nekih namirnica snižena skoro 40 odsto.

„Za jednu potrošačku korpu koja bi koštala oko 454 eura, zahvaljujući popustu građani će uštedjeti oko 133 eura“, objasnio je Purić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније