Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

26. 01. 2024. 19:55 >> 21:27
1

STIJOVIĆ

Ponuđač za Željezaru spreman da plati penale Toščeliku

Savjetnik predsjednika države za regionalni razvoj Aleksandar Stijović istakao je da se među zainteresovanim firmama za zakup Željezare našla i jedna koja je spremna da plati penale od pet milion eura turskom "Tosijali Čeliku", a što je unijeto kao jedna od stavki u ugovoru sa tom turskom kompanijom. Kako je istakao, ne zna kako se takva klauzula našla u ugovoru i to je pitanje za odgovorne ljude koji su sklapali posao sa turskom kompanijom.

Na međunarodni javni poziv za zakup nikšićke Željezare stigle su četiri ponude, što vjerovatno nije konačan broj, jer se očekuju i prijave putem pošte, kaže predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Otvaranje ponuda zakazano je za utorak, a jedna od prijavljenih kompanija zainteresovana za kupovinu Željezare, spremna je da plati penale od pet miliona eura turskom "Tosijali Čeliku", što je obaveza Elektroprivrede po Ugovoru o kupovini iz prošle godine, saopštio je u emisiji "Okvir", savjetnik predsjednika države za regionalni razvoj Aleksandar Stijović.

Na pitanje da li ima posla za tužilaštvo povodom takve klauzule ugovora, Stijović je kazao da to treba pitati one koji su ga potpisali.

Na pitanje zašto se to našlo u ugovoru i je li mu logično da neko ima u ugovoru to, da ne smije prodati ništa iz Željezare u periodu od pet godina, jer ako proda bilo šta, platiće pet miliona eura, Stijović je rekao da o tome ne može da govori, jer on nije učestvovao u tom poslu.

"Ja mogu samo da tumačim. Pitate me stvari u kojima nisam učestvovao, niti znam zašto su tako stajale. Meni lično nije logično, meni lično. A odgovori ljudi koji su pravili to, to je pitanje za njih", poručio je Stijović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније