Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj.

28. 03. 2024. 15:40 >> 15:42

KONKURS AEM-A

Preko milion za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija

Agencija za elektronske medije (AEM) raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2023. godinu. Kako je saopšteno iz AEM-a biće raspodijeljeno preko milion eura.

Na jučerašnjoj 378. sjednici, Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM) donio je Odluku o raspisivanju javnog konkursa za raspodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2023. godinu, kao i Odluku o kriterijumima i metodologiji bodovanja prijava.

"Ovim konkursom će se izvršiti raspodjela sredstava iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija namijenjenih komercijalnim i neprofitnim elektronskim medijima za 2023. godinu, u ukupnom iznosu od 1.139.774,48 eura od čega: 1.050.220,33 eura se raspodjeluje putem grantova za povećanje obima, strukture i raznovrsnosti ponude programskih sadržaja iz sopstvene produkcije posvećenih tematskim oblastima od javnog interesa; 89.554,15 eura se raspodjeljuje putem grantova za pokriće operativnih troškova samoregulatornih tijela", navodi se u soapštenju.

Prijave na konkurs se dostavljaju svakog radnog dana od devet do 14 sati, zaključno sa 07. majem do 15 sati, neposredno predajom na arhivi ili poštom na adresu Agencije za elektronske medije (AEM).

Tekst javnog konkursa i obrasci za prijavu dostupni su na veb stranici Agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније