Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Biljana Rovčanin

01. 04. 2024. 07:10 >> 08:44
1
Čitaj mi:

NEMA ZAINTERESOVANIH NA TENDERU

Ne zna se kada će auto-put dobiti benzinsku pumpu

Iako se bliži još jedna ljetnja sezona i dalje je neizvjesno da li će na prvoj dionici auto-puta i kada biti izgrađena benzinska pumpa. Za taj posao već treći put nema zainteresovanih na tenderu Monteputa, a da je benzinska pumpa sa pratećim sadržajima potrebna kažu vozači.

I dok na Zlatici, u neposrednoj blizini ulaska na auto put, niču nove benzinske pumpe, nema još zainteresovanih koji bi ih gradili na prvoj dionici.

Zato se vozačima preporučuje da prije putovanjaovom trasom provjere nivo goriva u rezervoaru.

Ovo posebno važi ako dolazite iz pravca Podgorice jer se dionica sa 60 metara kod Smokovca diže na 1 100 metara nadmorske visine, pa je potrošnja goriva povećana.

Da na autoputu, iako je samo tek 41 kilometar, fali benzinska pumpa s restoranom i ostalim sadržajima smatraju i vozači.

Izgradnja pumpe sa obje strane autoputa predvidjena je u Gornjim Mrkama.

Osim pumpi na tom lokalitetu trebalo bi da bude i restoran ali i informativno-turistički punktovi, služba prve pomoći, a planiran je i servis za opravku vozila.

Kada se sve to može očekivati iz Monteputa koji upravlja prvom dionicom nijesu mogli da preciziraju.

Ana Palibrk iz Monteputa je pojasnila da je drugi poziv objavljen u decembru 2023. i da je i dalje u toku za lokaciju koja se nalazi na desnoj strani u smjeru iz Podgorice, jer je, kaže, na zahtjev jednog od ponuđača, produžen rok za dostavljanje tenderske ponude.

"Na javni poziv za podnošenje ponuda zadavanje u dugoročni zakup, na period od 25 godina koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke- lijeva strana u smjeru iz Podgorice nije stigla ni jedna ponuda. Taj poziv će biti ponovljen", kazala je ona.

I to će biti treći tender od septembra za lijevu stanutrase dok će se krajem aprila znati ima li zainteresovanih za gradnju pumpe sapratećim sadržajima na desnoj strani.

U međuvremenu Monteput je izmijenio diouslova tendera pa je potencijalni zakupac na 25 godina državi u obavezi da umjesto naknade od pet odsto ostvarenog prometa, sada plaća jedan cent po prodatom litru goriva dok je godišnja zakupnina od gotovo 67.000 eura ostala nepromijenjena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније