Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

03. 04. 2024. 14:25 >> 14:25
Čitaj mi:

Martinović u opštini pljevlja

Tošić: Vlada Crne Gore posvećena razvoju sjevera

Vlada Crne Gore konačno zainteresovana za ulaganja u sjever, da se ozbiljno i posvećeno pristupa rješavanju gorućih problema, kazala je predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić koja se sastala sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimirom Martinovićem.

Kako je saopšteno iz te SO Pljevlja, oni su obišli radove na ekološkoj rekonstrukciji Termoelektrane Pljevlja, čijom će se, kako navode, realizacijom zadovoljiti kriterijumi EU Direktiva u dijelu dozvoljenih granica zagađujućih materija, ali i deponiju Maljevac, koja je uz podršku Svjetske banke jednim dijelom rekultivisana.

"Raduje činjenica da je 44. Vlada Crne Gore konačno zainteresovana za ulaganja u sjever, da se ozbiljno i posvećeno pristupa rješavanju gorućih problema. U Pljevljima je jedan od gorućih, upravo enormna zagađenost, pa je samim tim ekološka rekonstrukcija Termoelektrane Pljevlja jedan od najznačajnijih projekata u državi. Pljevlja ne smiju biti samo „crna tačka” u državi, kojoj su dala mnogo, a zauzvrat decenijama unazad dobijala isključivo zapostavljenost i nemar od strane centralnih vlasti”, navela je Tošić.

Obišli su postrojenje za preradu vode „Pliješ”.

„Na predlog ministra Martinovića, Vlada je usvojila informaciju o preraspodjeli dostupnih kreditnih sredstava za finansiranje prioritetnih investicionih projekata u opštini Pljevlja, za unapređenje sistema odvođenja otpadnih voda. Ovakve inicijative i ulaganja značajno će doprinijeti rekonstrukciji kanalizacione mreže", kazala je Tošić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније