Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

25. 04. 2021. 07:25 >> 07:25
1

OPET U PROCEDURI

Spomenik Jeleni Savojskoj ima sve saglasnosti

U skupštinskoj proceduri ponovo se našla izmijenjena odluka o podizanju spomenika Jeleni Petrović Savoji, princezi Crne Gore i kraljici Italije.

Ova odluka povučena je sa dnevnog reda sjednice Skupštine Glavnog grada 12. marta jer je Glavni grad tvrdio da im Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta nije dalo saglasnost na izmijenjeni program o podizanju spomen-obilježja za 2019. godinu i izmijenjenu odluku o podizanju spomenika Jeleni Petrović Savoji, princezi Crne Gore i kraljici Italije, piše Dan.

Njihove tvrdnje demantovalo je tada Ministarstvo poručujući da su im 11. marta dali saglasnost na obje odluke i to prije isteka zakonom propisanog roka.

"Programom podizanja spomen-obilježja za 2019. godinu, pored ostalog, predviđeno je postavljanje spomenika Jeleni Petrović Savoja na koji je data saglasnost nadležnog ministarstva. U skladu sa ovim programom, donijeta je odluka koja je predmet izmjene. Kako, usljed objektivnih okolnosti, spomenik nije podignutu 2019. i 2020. godini, pristupilo se donošenju izmjene programa, kao i, u skladu sa zakonom, izmjeni ove odluke kojom je propisano da je rok za podizanje spomenika 2021. godina", piše u skupštinskoj odluci o kojoj će se izjasniti odbornici na sjednici gradskog parlamenta 4. maja.

Odluku prati i rješenje Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta od 11. marta na osnovu kojeg je data saglasnost za izmjenu odluke o podizanju spomen-obilježja Jeleni Petrovi Savoji. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније