Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ M.M.Lj. ]

23. 03. 2023. 11:36 >> 11:40

NA 800 KVADNIH METARA

Novo igralište u Momišićima, uloženo preko 40.000 eura

Novo igralište površine 800 m2 otvoreno je u podgoričkom naselju Momišići na uglu ulica Mila Radunovića i Pariske komune.

Igralište je obišao gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

“Ovo je jedan lijepi stari komšiluk, međutim, komšiluk kom su ovakvi sadržaji dugo nedostajali. Mi smo jednu prethodno neuređenu zelenu površinu uredili, osvijetlili i pokrili hidrosistemom, te iskoristili ovaj prostor da dobijemo multifunkcionalno dječije igralište koje je već danima puno, što će reći da smo uradili pravu stvar i mališanima ponudili ono što im je nedostajalo,” kazao je Vuković i dodao da je vrijednost ovog projekta je preko 40.000 eura.

Imajući u vidu da se radilo o prostoru pod nagibom, gradsko preduzeće Zelenilo izvršilo je trasiranje u dva nivoa.

Na gornjem nivou su iscrtana polja za igru „školice“, a na donjem ugrađen dječji i parkovski mobilijar. Nivoe povezuju tobogani, oblice u boji i specifični elementi za penjanje.
Postojeći biljni fond je osvježen i dopunjen novim sadnicama drveća. Takođe, formiran je travnjak i ugrađen sistem za navodnjavanje.

Doprinos realizaciji ovog projekta dale su i ekipe Komunalnih usluga koje su postavile javnu rasvjetu. Istovremeno, u sklopu ovog projekta rađeno je na modernizaciji javne rasvjete i u okolini parkića, gdje je zamijenjeno 16 svjetiljki.

Ekipe Agencije za stanovanje su na igralištu vršile ograđivaje prostora, kao i prostora ispred zgrade. Takođe, u tom kvartu je vršeno uklanjanje grafita.

Građani su kazali da su veoma zadovoljni što je donedavno zapušteni prostor dobio poptuno novi izgled i namjenu, a najmlađi sugrađani mjesto za igru i druženje, te maglasili da je ovo najljepši poklon koji su mogli da dobiju od Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније