Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

19. 05. 2023. 17:45 >> 17:54

MILENA VUKOVIĆ SEKULOVIĆ

URA: Zaštitićemo Staru Varoš

Odbornici Skupštine Glavnog grada Podgorica podržali su na današnjoj sjednici Predlog odluke o stavljanju van snage Odluke o donošenju Urbanističkog projekta “Stara Varoš – dio zone A” u Podgorici i Predlog odluke o stavljanju van snage Odluke o donošenju Detaljnog urbanističkog plana “Gorica C”.

Kako su saopštili iz URA, ovi predlozi su se našli u proceduri 25. aprila na inicijativu njihovog kluba odbornika.

Potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković Sekulović poručila je da moraju dati sve od sebe da zaštite Goricu, uprkos značajnoj devastaciji.

"Današnja odluka je posebno značajna imajući u vidu da je Podgorica u urbanističkom haosu i da je naš grad žrtva decenijski lošeg planiranja i da većinu DUP-ova koji se odnose na atraktivne djelove treba staviti van snage kada se steknu uslovi. Kada je u pitanju Stara Varoš nedopustivo je dalje ugrožavanje kulturnog i istorijskog nasleđa i moramo ispravljati greške iz prethodnog perioda prema istoriji našeg grada", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније