Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Б.Б.

28. 11. 2023. 15:01 >> 15:01

DAJKOVIĆ U MASLINAMA

Nadležni će očistiti kanal, ali i građani da vode računa gdje bacaju otpad

Vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Glavnog grada Vladislav Dajković obišao je mještane iz Ulice Vasa Bracanova u Maslinama koji su više puta prijavljivali izlivanje vode iz kanala u neposrednoj blizini, zbog čega se dešavaju poplave u cijelom potezu između ulica Vasa Bracanova i Sava Orovića. Poručio je da će nadležne službe angažovati mehanizaciju i očistiti kanal od nagomilanog otpada, ali i apelovao da građani vode računa gdje bacaju otpad.

Kako navode u saopštenju, Dajković je istakao da obilne kiša nose razni otpad koji onda onemogućava nesmetano oticanje atmosferskih voda, pa je odgovornost za poplave i na nesavjesnim građanima koji u iste kanale bacaju smeće, neovlašćeno ih pregrađuju i time smanjuju protok vode.

"Osim toga, potencijalnim poplavama naročito su izloženi objekti koji se nalaze uz rijeke i potoke", kazao je Dajković.

On je dodao da Glavni grad razumije probleme sa kojima se građani suočavaju tokom vremenskih neprilika, te da su sve službe u stanju pripravnosti.

"Imajući razumijevanje za svačiju muku, posebno onih savjesnih građana, uputiću inicijativu ka nadležnim preduzećima da sa adekvatnim mašinama izvrše čišćenje nekoliko kanala i time obezbijede nesmetan protok vode. Gradske službe će uvijek biti na usluzi svojim građanima, ali pozivam one neodgovorne građane da, ipak, razmisle dva puta prije nego što sami kreiraju štetu, prvenstveno sebi, a onda i svojim komšijama i naselju", zaključio je Dajković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније