Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

A.J.

29. 03. 2024. 20:08 >> 20:08

INJAC

Mjesne zajednice posvećene potrebama građana

Neposredna komunikacija sa lokalnom zajednicom je suštinski bitna za nas i olakšava nam da zajednički radimo na realizaciji ideja i uočavanju nedostataka čijim otklanjanjem utičemo na kvalitet života u određenom dijelu grada, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, na sastanku koji je organizovan sa sekretarima mjesnih zajednica.

Ona je kazala da je u prethodnih nekoliko mjeseci urađeno dosta toga da se unaprijedi rad mjesnih zajednica. Odlukom koju pripremaju biće, kaže, prevaziđene zastarjele procedure i građani će na efikasniji način moći da učestvuju u donošenju odluka.

Osim gradonačelnice, sastanku su prisustvovali i predstavnici gradskih službi i preduzeća i resorsni sekretari. Sastanak je organizovao Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom u čijoj nadležnosti je rad mjesnih zajednica.

„Prevazišli smo brojne prepreke koje su mjesne zajednice držale udaljenim od grašana i njihovih stvarnih potreba. Uložili smo i značajna sredstva za renoviranje prostorija u kojima funckionišu neke mjesne zajednice, poboljšali njihovu vidljivost, a Odlukom stavili u fokus suštinsku ulogu koju imaju – a to omogućavanje neposredne demokratije kroz veće učešće građana u donošenju odluka“, kazala je Slađana Anđušić, sekretarka pomenutog Sekretarijata.

Injac je još poručila da uz iskustvo, znanje i volju "možemo da postignemo dobre stvari za lokalnu zajednicu" i da je na svakom od da stvara dobre prilike u okruženjima u kojima boravimo.

"Od vas kao predstavnika mjesnih zajednica dolaze ključne poruke od građana i kao gradska uprava stojimo vam na raspolaganju“, kazala je Injac govoreći o potrebi da se saradnja sa gradskim službama intenzivira u cilju isporučivanja bržih odgovora na upite građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније