Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

03. 09. 2015. 11:23 >> 11:13
20

"UGOVOR O NOVOM POČETKU"

Cdu: Ponuda DF-a obmana

Član Predsjedništva Crnogorske demokratske unije (Cdu), Predrag Milašević, ocijenio je da je ponuda Demokratskog fronta (DF) da građani budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza, a u zamjenu za političku podršku, besmislica i obmana.

 

Komentarišući Ugovor o novom početku, koji je građanima ponudio DF, Milašević je rekao da "ne postoje bolje riječi da se opiše apsurdnost tog 'programa', i arogancija i osionost kojim taj dio opozicione scene u našoj zemlji pokušava da prikupi jeftine političke poene".

"Posebno je iritantno da se takvim neozbiljnim prijedlozima budi nada kod onih koji ne razumiju dobro što je u politici i ekonomiji moguće, a što je prizemni i petparački politički marketing. Crnogorskoj ekonomiji i socijalnoj politici su potrebne ozbiljne promjene i reforme, a ne nerazumni utopijski projekti i kvazi-revolucionarne mjere iz arsenala Crvenih Kmera ili Tupamarosa", ocijenio je Milašević. 

Oni koji, kako je rekao, zaista žele da mijenjaju našu stvarnost, a naročito onaj dio koji se odnosi na težak socijalni status ugroženih slojeva stanovništva, "imaju ljudsku i političku obavezu i odgovornost da predlažu elementarno smislene i realne projekte, a ne projekcije kojima je pandan polu-genijalna misao o 400.000 demonstranata".

"Takav nastup ovih političkih snaga je, sa druge strane, sasvim logičan nastavak i potpora pozivima na proteste. Žalosno je da u toj političkoj skalameriji najuvjerljivije izgleda izvjesni šator. Za razliku od pomenutih ideja i obećanja, on (šator) bar nečemu može poslužiti. Ostalo je beskorisno - i za Crnu Goru i za promotere takve vodviljske politike. To je gubljenje vremena i energije, čemu se oni koji plediraju da mogu biti efikasna alternativa postojećoj vlasti i njenim greškama moraju odlučno oduprijeti", istakao je Milašević, uz napomenu da su Crnoj Gori potrebne promjene, ali one koje će, navodi on, jačati  demokratske institucije, snažiti ekonomiju, čuvati našu  nezavisnost i nastaviti kretanje prema evro-atlanskim organizacijama.

Cdu, poručio je Milašević, potvrđuje svoju spremnost da promoviše politiku zajedničkog djelovanja svih političkih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao svoju jedinu domovinu.

 

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније