Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: O. Z. ]

28. 02. 2017. 08:04 >> 09:36
8

OPOZICIJA U NIKŠIĆU

Kontrolisaće izbore, ali po zakonu

Opozicione partije u Nikšiću predale su u nedjelju, 15 minuta prije ponoći, Opštinskoj izbornoj komisiji imena kandidata svojih predstavnika za biračke odbore koji će nadgledati izbore u tom gradu 12. marta kazao je za Pobjedu Janko Milatović iz Demokratskog fronta.

 

Opozicija će imati 67 predsjedničkih mjesta u 138 biračkih odbora. Milatović kaže da opozicija na dan izbora neće uraditi ništa suprotno zakonu.

“Naš plan su aktivan bojkot i kontrola izbora. Ponašaćemo se isključivo u skladu sa zakonom. Spriječićemo sjevernokorejski scenario u Nikšiću, odnosno ubacivanje nevažećih kupona, glasanje onoga ko nije glasao i slično. Kontrola izbora biće maksimalna”, rekao je Milatović.

Opozicija bojkotuje izbore u Nikšiću, ali je 22. februara odlučila da učestvuje u žrijebanju za predstavnike u biračkim odborima. Predsjednici biračkih odbora biraju se u skladu sa brojem mandata u lokalnom parlamentu, koji su ostvareni na prethodnim izborima. DPS je, shodno tome, dobio 61 predsjedničko mjesto u odborima, SDP 14, LP tri, Nova 17, PZP 13, DNP 13, SNP deset, a Pozitivna sedam.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније