Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Pobjeda; Objavio: I. P. ]

25. 04. 2017. 08:20 >> 07:55
10

GEGAJ RAZOČARAN

Politika i dalje raspiruje mržnju

Izjava Marine Jočić iz Demokratskog fronta (DF) da Bošnjak ili Albanac ne bi trebalo Srbima da bude nadređeni u stranci - zaslužuje osudu manjinskih naroda, političkih partija, civilnog sektora, ali i međunarodne zajednice, kazao je član Glavnog odbora DPS-a Nikola Gegaj.

 

On je poručio da po Ustavu svi građani, bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, imaju ista prava, pa i da budu predsjednici stranaka ili političkih savjeta.

Jočić je na svom Fejsbuk profilu napisala da odborniku Nikoli Rovčaninu, kao Srbinu koji je iz DF-a prešao u Demokratsku Crnu Goru, Bošnjak i Albanac ne bi trebalo da budu potpredsjednik stranke i predsjednik Političkog savjeta.

"Izjava gospođe Jočić, koja je dobila snažnu podršku od DF- a, zaslužuje svaku osudu, ne samo predstavnika manjinskih naroda, već i drugih političkih subjekata, prvenstveno mislim na one koji već posljednjih nekoliko godina koketiraju sa DF-om, ali i osudu civilnog sektora i međunarodnog faktora", kazao je Gegaj za Pobjedu.

On je istakao da je mislio "da je politika koja raspiruje nacionalnu i vjersku mržnju iza nas".

"Nažalost, prevario sam se. Na sreću, ta grupacija je u manjini u Crnoj Gori i ona će još dublje biti u manjini poslije ovakvih šovinističkih izjava. Mogu zamisliti koje poteze bi ova politička grupacija vukla da su kojim slučajem preuzeli vlast 16. oktobra, onako kako su i naumili nasilničkim putem, uz pomoć pojedinih stranih adresa. Mi predstavnici manjinskih naroda bili bismo šikanirani i etiketirani kao građani trećeg reda", istakao je Gegaj

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније