Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

01. 07. 2013. 09:03 >> 09:03
2

OPTIMISTA

Đurović: Mi smo sljedeća članica EU

Bivši ministar za evropske integracije Gordana Đurović kazala je da će od članstva Hrvatske u EU koristi, svakako, imati region, pa i Crna Gora.

Nizom svečanosti, sinoć je u Hrvatskoj proslavljen prijem te zemlje u EU, koja je nakon Slovenije druga država bivše Jugoslavije koja je postala članica evropske porodice naroda.

"Imaćemo vrlo konkretna iskustva evropskog susjeda u smislu razvoja trgovinskih odnosa, razvoja oblika putovanja, pružanja rada i usluga, finansijskih tokova. Imaćemo iskustva pravne tekovine Hrvatske koja će nam biti na raspolaganju.  Svakako da ćemo morati i sami da se potrudimo da budemo više konkurentni da bi mogli da pratimo to što donosi evropsko tržište koje nam se približava i na kopnenoj granici“, kazala je Đurović za Radio Antena M.

On smatra da je čitav region sada u fokusu pažnje Direktorata za proširenje, navodeći da su velike šanse da u prvom sljedećem krugu proširenja baš Crna Gora postane članica EU.

„Crna Gora je tu zemlja koja je završila skrining, počela je pregovaranje po poglavljima i svakako u tom smislu je racionalno očekivati da ćemo deklarisati sebe da budemo prva ili među prvim državama koje će naredne ući. Važno je govoriti o kvalitetu pregovora i u međuvremenu se suočavati sa ekonomskim problemima“, kazala je Đurović, uvjerena da Zagreb ne bi mogao da blokira put Crne Gore ka Evopskoj uniji kada bude otvoreno pitanje Prevlake.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније