Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: P.R. [ Mina ]

28. 06. 2018. 21:46 >> 21:33

VLADA CRNE GORE

Usvojena Komunikaciona strategija za NATO

Vlada je danas usvojila Komunikacionu strategiju – Crna Gora članica NATO-a, za period do 2020, koja je koncipirana kao krovni strateški dokument kojim se određuju smjernice za sprovođenje komunikacionih aktivnosti.

Vlada je donijela i Akcioni plan sprovođenja strategije do kraja ove godine.

„Prvim strateškim dokumentom određuju se pravci, ciljevi, kanali i drugi parametri komunikacije Crne Gore kao članice NATO-a koji su usklađeni sa prioritetima naše zemlje u Alijansi i usmjereni kako ka unutrašnjoj tako i ka vanjskoj javnosti, ali i posebno na djelovanje unutar sistema državne uprave“, saopšteno je iz Vlade.

Glavni cilj je unaprijeđenje percepcije Crne Gore kao članice NATO-a i to kroz podizanje nivoa opšte informisanosti i razumijevanja svih aspekata članstva države u NATO-u.

„Pristup određen strategijom podrazumijeva izbjegavanje formi klasične kampanje sa promotivnim aktivnostima i moderniji pristup, kojim se akcenat stavlja na društvene mreže, kratke efektne poruke, video sadržaje i manje javne događaje prilagođene konkretnim ciljnim javnostima“, dodaje se u saopštenju.

Vlada je na sjednici utvrdila i Predlog izmjena i dopuna Zakona o vodama.

“Izmjenama se, između ostalog, nacionalno zakonodavstvo dalje usaglašavanja sa legislativom Evropske unije (EU) i stvara potreban pravni okvir za donošenje nedostajućih podzakonskih akata, kao i usklađivanje već donešenih”, kazali su iz Vlade.

Konkretniji cilj je spriječavanje, kontrola i smanjenje zagađivanja voda uticaja, odnosno, stvaranje uslova za razumno i pravično korišćenje voda.

Vlada je donijela i Uredbu o obaveznom udjelu biogoriva u sektoru saobraćaja kojom se utvrđuju njihove vrste, sadržaj, kvalitet i udio koji se stavlja na tržište, radi postizanja obaveznog udjela obnoviljivih izvora energije u sektoru saobraćaja.

“Crna Gora ima obavezu da implementira pravnu tekovinu EU iz oblasti energetike koja podrazumijeva obavezu da minimalno deset odsto finalne energije koja se koristi u saobraćaju bude proizvedeno iz obnovljivih izvora”, objasnili su iz Vlade.

Vlada je donijela i Strategiju razvoja sporta u Crnoj Gori za period do 2021. godina i dala punu podršku politikama koje sprovodi Ministarstvo sporta.

„Strategijom je predviđeno da u narednom četvorogodišnjem periodu značajne aktivnosti budu usmjerene na razvoj dječijeg sporta, kao jednog od najvažnijih segmenata sporta uopšte“, rekli su iz Vlade.

Strategija razvoja sporta usmjerena je i na promociju Crne Gore kroz sportsku aktivnost i djelatnost.

„Crnogorski sportisti su svojevrsni nacionalni brend po kojem je Crna Gora prepoznatljiva u svijetu, te će stoga aktivnosti u narednom periodu biti usmjerene i ka unaprijeđenju promocije naše države kroz sport“, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela i Nacionalni program razvoja kinematografije do 2023. godine, koji predstavlja strateški dokument u kojem su, polazeći od aktuelnog stanja u ovoj oblasti, definisani ciljevi i prioriteti njenog razvoja u petogodišnjem periodu.

Vlada je usvojila i Informaciju o pripremi za predstojeću požarnu sezonu.

“Konstatovano je da se ovogodišnja požarna sezona dočekuje spremnije i sa poboljšanim materijalnom-tehničkim resursima u odnosu na prethodnu.

Naglašeno je i da ukoliko požari dostignu takvu razmjeru da država ne može adekvatno odgovoriti na njih, postoji mogućnost angažovanja međunarodne pomoći kroz bilateralnu saradnju, putem Mehanizma sa civilnu zaštitu i NATO”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније